onsdag 23 december 2015

LUCKA 23 - TOPP TRE JULFILMER

I dagens lucka vill jag dela med mig av tre fantastiska julfilmer som jag verkligen tycker ni ska se nu under jultiden!


POLAREXPRESSEN

En ung pojke börjar tvivla på Jultomtens existens. Klockan stannar vid fem minuter i tolv på Julaftons kväll, och ett expresståg anländer. En konduktör erbjuder honom en resa till Nordpolen med tåget, vid namn Polarexpressen, för ett besök hos Jultomten själv. Senare visas i filmen att tomten skall dela ut julens första julklapp. Efter lite tvivel hoppar pojken ombord och får uppleva en actionspäckad tur genom farliga tunnlar, farligt branta backar och en issjö som kan skicka flera liv till döden.

ENSAM HEMMA

8-årige Kevin McCallister blir kvarglömd hemma när hans stora familj åker på semester till Frankrike över jul. Under tiden de är borta kommer två klumpiga inbrottstjuvar, Marv och Harry. Kevin får själv försöka se till så att deras inbrottsförsök misslyckas – Kevin är nämligen svår att lura. Det finns även en 2a & 3a.

THE HOLIDAY

Iris Simpkins har varit kär i kollegan Jasper Bloom i över tre år. När hon får reda på att han förlovat sig med en annan kollega blir Iris förtvivlad och ifrågasätter sin livssituation.
Samtidigt upptäcker Amanda Woods, arbetsnarkoman och ägare av en firma som gör filmtrailar, att hennes pojkvän Ethan Ebbers varit otrogen med sin 24 år gamla sekreterare. Amanda bestämmer sig för att resa bort från sitt hem i Los Angeles över julhelgen och på en husbytarsajt på Internet hittar hon en annons som Iris publicerat med bilder på sin "pittoreska stuga i Surrey". Amanda svarar på annonsen och de båda kommer överens om att byta hus under två veckor.
Iris njuter av Amandas lyxvilla i Los Angeles, medan Amanda är besviken över det långsamma, stillsamma livet i Surrey. Efter bara några timmar bokar Amanda en flygbiljett hem till Los Angeles med avresa dagen därpå. 

SE DEM

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar